Företagsfakta

Bengt och Gunilla Olovsson startade Bomab och tillverkningen av cirkelknivar 1975 efter en förfrågan om knivar i specialmaterial – den första stellitebelagda kniven hade hittat sin marknad.

Sedan dess har Bomab försett pappersindustrin i Norden och ett flertal andra länder med kvalitetsknivar i verktygsstål, stellite, hårdmetall, keramik samt olika pulverstål.

Under åren som gått har vi kompletterat och utökat vårt sortiment med ytterligare produkter. Några av dem är Samiflex® elastisk axelkoppling som har blivit stor inom massa/pappersindustrin. Hydrocykloner (Virvelrenare) har också blivit en succé.

För att kunna vara med och skapa framtiden och tillgodose våra kunders önskemål är vi ständigt på jakt efter nya produkter, material och lösningar.

Vi på Bomab har det lilla företagets flexibilitet som tillsammans med stor kunskap inom de områden vi jobbar utgör det en bra och stabil bas för vår verksamhet.

Kvalitet är ett självklart begrepp inom hela vår verksamhet idag och vi ställer lika stora krav på våra medarbetare som på våra produkter. Därför kan vi utöver bra produkter också erbjuda Dig, och försäkra Dig om att Du får bästa tänkbara hjälp av oss.

Vi delar också gärna med oss av vår kunskap – därför kan Du använda oss som Din problemlösare.

Bomab har idag 10 anställda med egen verkstad för tillverkning och omslipning av maskinknivar.
Även ett stort lager av standarddimensioner finns att tillgå för omgående leverans.

ISO 9000 är en självklarhet för vår verksamhet.
Bomab har varit ISO 9000 certifierade sedan 1997 och innehåller nu det nya ISO 9001:2008