Tillverkning, omslipning
och skärsystem

Överknivar i flera materialtyper

Vi tillverkar överknivar till rull- och skärmaskiner i högre verktygskvalitet eller med specialbeläggningar som ger längre operationstider och finare snitt. Vi erbjuder alla kända material  på marknaden som ASP™, CPM™ samt 
våra egna BS, BR4 och BR6.

Underknivar i verktygsstål, Stellite® och BR6

Stelliteknivarna beläggs med en
3 mm tjock beläggning. Underknivar i verktygsstål, Stellite® och BR6 tillverkas som spårringar (knivblock), T-knivar och tallriksknivar i dimensioner från 60-505 mm i diameter för alla rull- och skärmaskiner.

Underknivar i hårdmetall

Tillverkas som T-knivar och tallriksknivar i dimensioner från 105-300 mm i diameter för alla rull- och skärmaskiner. Dessa knivar finns även med olika beläggningar exempelvis diamantbeläggning vilket medför extremt låg friktion och lång gångtid.

Tvärknivar

Bomab kan erbjuda ett komplett sortiment gällande tvärknivar och giljotiner för grafisk-, pappers- och konverteringsindustri. Vi erbjuder samtliga kvalitéer och materialstrukturer.

Skärsystem

Bomab kan erbjuda allt inom skärning, från lösa knivhållare till helautomatiska skärsystem och vi har över tjugo års erfarenhet inom detta område. 

Vi hjälper dig med analys av nuvarande skärutrustning och eventuell uppgradering. Vi kan designa ny utrustning enligt era önskemål och tillverka denna anpassad för er maskin. 

Vi har komplett serviceanläggning för service av skärenheter och skärsystem. Service och renovering kan ske på samtliga fabrikat.

 
Slipservice
Slipservice

Bomab slipar alla typer av skärande verktyg till trä, papper- grafisk- och stålindustri. Vi erbjuder snabba leveranser från vår kompletta serviceanläggning med yppersta kvalitet samt förmånliga slipserviceavtal.
Vi hanterar produkter från Ø510 mm. och upp till 7 meter i längd. 

Slipservice

För att garantera en fortsatt bra skärpa slipar vi om både över- och underknivar. Med Bomabs knivar uppnår Du fördelar som:

  • Perfekt snitt
  • Mindre ludd
  • Störningsfri produktion
  • Bättre ekonomi
  • Vi tar ansvaret
 

Bomab förser Er med knivlådor som vardera innehåller rätt anpassat antal knivar och kvalité. Dessa knivar skickas i ett slutet system som garanterar att Ni alltid har tillgång till Era nyslipade knivar. Ni slipper lagerupplägg och är alltid garanterad bästa tillgänglighet.

Beskrivning:
Kund skickar en låda för slipning, tar ut en ny låda från förråd till maskin.
Den förbrukade lådan skickas till Bomab för omslipning och Bomab skickar tillbaka den inom angiven tid till kundens förråd. På detta sätt är kunden alltid garanterad hundraprocentig tillgänglighet.

Fördelar:
När en kniv blivit nedslipad till sin minmumnivå ersätts denna av en ny kniv från Bomabs lager. På detta sätt slipper kunden hålla lager och är garanterad ”rätt” antal knivar i systemet. Ni slipper kostnader för lagerhållning av nytillverkade knivar samt eventuella extrakonstnader på grund av oförutsedda situationer.

Ovanstående koncept garanterar Er en problemfri produktion till lägre kostnad!

sv_SE
en_US sv_SE